(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Zelňáky u nás
Potřebné ingredience
0,5kg zelí
250g pol. mouky
250g hl. mouky
300g sádla
sůl, pepř, mletý kmín
Postup přípravy
Vše smíchat na vláčné , nelepivé těsto.Pak rozválet na placku tenkou asi 1-2 mm.Vykrojit tvary. Péct na suchém plechu na 165°C asi 2x10-15 min./ V polovině otočit. / po vychladnutí musí křupat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bakyka
(upraveno)
27. 12. 2016, 21:51
znám, jsou moc dobré , ale zkuste přidat ještě hrst drobně krájených škvarků, pak jsou ty zelňáky ještě chutnější
nekup to
(upraveno)
27. 12. 2016, 16:25
Mášenka
(upraveno)
4. 3. 2015, 18:13
právě tvořím a první dávka hotová a superrr!
hantonie
(upraveno)
12. 1. 2014, 23:12
Asi hloupý dotaz..... proč otáčet, když trouba peče ze zhora i ze spodu? Mám horkovzdušnou , tak musím taky otáčet??
sympatie
(upraveno)
27. 12. 2016, 16:53
@hantonie
No když peču brambory, taky otáčím.
laskonka333
(upraveno)
10. 1. 2014, 12:10
novackova
(upraveno)
10. 1. 2014, 8:26
prubnu
Zrušený účet
(upraveno)
10. 1. 2014, 7:59
Pavlo, tohle je přesně ten recept, který jsem hledala - jsou výborné. Díky
pavka5555
(upraveno)
4. 4. 2013, 12:25
Dělala jsem zelnáky prvně a jsou vynikající
eldik
(upraveno)
25. 8. 2008, 13:08
Děkuji za super receptík. Mamka je taky dělá ale receptík mě nechtěla dát takže jsem je dělala dle Vás a jsou vynikající děkuji moc
Annita
(upraveno)
27. 3. 2010, 14:24
@eldik
Děkuji
xara
(upraveno)
27. 2. 2007, 13:39
Dnes jsem vyzkoušela a vcelku mě výsledek překvapil - jsou to takové placičky jak dělala naše babička -pagáčky, akorát že mají příchuť zelí! Dobrý, mňam! Díky za recept!
Annita
(upraveno)
27. 2. 2007, 19:01
@xara
Děkuji a jsem ráda,že chutná. Já se je naučila také až od babičky svého manžela. .Pavla
Krťanda
(upraveno)
31. 1. 2007, 15:35
Pavli, zrovínka se mi peče druhý plech a mňam mňam Opravdu doporučuji vyzkoušet Díky za tip
Annita
(upraveno)
14. 2. 2007, 14:32
@Krťanda
Jsem ráda,že mají zelňáčky úspěch a ,že Vám všem chutná .
gabulle
(upraveno)
8. 1. 2007, 0:33
Můžu se zeptat jaký zelí?Normální hlavičku nebo kysané ze sáčku
Annita
(upraveno)
15. 1. 2007, 10:58
@gabulle
Ano kyselé, přesně jak psala Monča. Já ho ještě rozkrájím. Dobrou chuť.Pavla
lase
(upraveno)
8. 1. 2007, 8:50
@gabulle
Taky dáváme kyselé zelí, ale navíc i vajíčko...
mohos
(upraveno)
8. 1. 2007, 8:24
@gabulle
Gabi, pokud můžu odpovědět já, tak jsem dala sáček z obchodu - jen z něj vymačkala tu vodu. Bylo to 400g, ostatní poměry jsem přizpůsobila.
gabulle
(upraveno)
8. 1. 2007, 18:06
@mohos
Díky,díky já si to myslela ale jen pro jistotu
mohos
(upraveno)
7. 1. 2007, 16:55
Pavli, včera jsem je upekla... mňam... baští je celá rodina, šlo to snadno, rychle. Díky, , Monika.
Annita
(upraveno)
15. 1. 2007, 10:57
@mohos
Děkuji , u nás jdou také na odbyt.